Vertaistuki

Kun olet huumaantunut ensi kertaa villikasveista, takaisin ei ole paluuta. Huomaat kaipaavasi lähiluontoon kyykkimään, ihmettelemään, keräilemään ja ihan vain oleskelemaan. Näet joka paikassa syötäviä hyötykasveja: ne pilkistävät puiden oksista, talloutuvat jalkojesi alle, koristavat kukkamaljakoita ja ilahduttavat trendiravintoloiden menuissa. Huomaat tarinoivasi villiruuasta jossain muodossa jokaiselle tapaamallesi ihmiselle.

Mutta ei hätää, et ole ainoa, jonka villiruokaharrastus on imaissut pauloihinsa. Me tiedämme tasan tarkkaan, miltä sinusta tuntuu. Kyseessä on todella holistinen hyvinvointiharrastus, joka hurahduttaa, hullaannuttaa ja villiinnyttää. On hyvä kuitenkin tietää, mistä löytää vertaistukea villarihimoon. Olemme listanneet alle muutamia hyviä linkkejä, joissa pääset jakamaan ilosanomaasi muille innokkaille villiruuan ystäville ja hankkimaan lisätietoa uudesta kokonaisvaltaisesta harrastuksestasi.

VILLIYRTTIKURSSIT

Villiyrttikursseja järjestetään ympäri Suomen. Kursseja järjestävät sekä yksityishenkilöt, järjestöt että yritykset. Helsinki Wildfoods järjestää villiyrttikursseja pääasiassa pääkaupunkiseudun lähimetsissä ja -saarissa touko–elokuussa. Syksyllä järjestämme myös sienikursseja. Lisäksi tarjoamme erilaisia työpajoja, joissa teemme villiyrteistä esimerkiksi teesekoituksia, luonnonkosmetiikkaa ja yrttisuolaa. Järjestämme myös polttariohjelmaa sekä tarjoamme luentoja, workshoppeja ja konsultointia villiruuasta kiinnostuneille ryhmille, yrityksille ja järjestöille.

Julkaisemme tiedot seuraavista kursseistamme tapahtumasivullamme ja Facebookissamme.

Olemme koonneet alle villiyrttikurssien järjestäjiä eri puolilta Suomea. Myös Martat ja Maa ja -kotitalousnaiset tarjoavat monilla paikkakunnilla villiruokaan liittyviä kursseja.

Helsinki: Liva Hyvinvointi
liva.fi

Espoo: Hortoilu
hortoilu.fi

Länsi-Uusimaa: Jyrkänpesän tila

Jyrkänpesän tila

Kaarina: Villimies
villimies.fi

Luukki: Sieniretki Y
sieniretki.fi/villiyrttiretki
johku.com/sieniretki

Valkeakoski: Tuomarlan Perinnetila
tuomarlantila.webs.com
laurauimonen.blogspot.fi/

Pornainen: Katajahovi
katajahovi.org

Tammela: Vihreät Tassut
vihreattassut.fi

VILLIYRTTITIETOA

arctic-flavours.fi
floraoffinland.com
villimies.fi
hortoilu.fi
luontoportti.fi
wildfoodkuusamolapland.com
yrttipaja.fi
yrttitarha.fi

LUONTOKOHTEET JA RETKIPAIKAT

discoveringfinland.com
jokaimiehenoikeudet.fi
luontoon.fi
luontoportti.fi
retkipaikka.fi
suomenlatu.fi
visitfinland.com

KAUNEUDENHOITOA

juuretmaassa.com

SOVELLUKSET

Retkipaikka
Villivihannekset